Biografie

Na jaren van optreden – jaren waarin ik voortdurend op zoek was naar manieren om met podiumstress, perfectiedrang, overvolle agenda’s enzovoort op een goede manier om te gaan, kwam ik via een collega in aanraking met de Alexander Techniek. Ik probeerde één les en was meteen verkocht. Het feit dat je jezelf met rust laat, dat je jezelf via het denken organiseert en niks hoeft te doen, dat je lichaam als vanzelf lijkt te weten hoe het zichzelf moet organiseren als je het maar de juiste opdracht geeft, het feit dat ik simpelweg even niks hoefde tijdens een les, de rustgevende aanwijzingen en aanraking van de leraar: het gaf me allemaal het gevoel dat ik thuis kwam!
Ik besloot al snel om de opleiding te gaan doen; in eerste instantie om zelf verder te komen dan een wekelijkse les mij bracht, maar tijdens de opleiding overheerste al gauw de drijfveer om ook andere mensen met deze fantastische techniek te kunnen helpen.
AT
Ik heb intussen in de afgelopen jaren gezien hoe mensen kunnen veranderen door deze techniek; hoe ze zich bevrijd kunnen voelen en een weg in kunnen slaan die ze eerder niet voor mogelijk hadden gehouden. Zonder de Alexander Techniek zou ik zelf absoluut niet zijn waar ik nu ben, dat kan ik met zekerheid zeggen. Het is naast de muziek het mooiste in mijn leven!
Ik ben in 2004 afgestudeerd aan het Alexander Techniek Centrum Amsterdam bij Paul Versteeg en Tessa Marwick. In 2010 volgde ik een cursus Eutokia (Alexander Techniek voor zwangere vrouwen) in Londen bij Ilana Machover. Ik volg regelmatig (enkele keren per jaar) bijscholingscursussen en hou mezelf zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen dit prachtige vak.